Fakta om Stockholm

Fakta om Stockholm

Stockholm, Sveriges huvudstad, är en av de fem snabbaste växande regionerna i hela Europa. Det är allt fler personer som väljer att flytta till denna stad och man räknar med att det år 2020 kommer att finnas 1 miljon invånare i denna stad. Stockholm är placerat på Östkusten, på öarna i Mälaren. Staden i sig grundlades under 1200-talet och fick sina stadsprivilegier 1436 samtidigt som det då blir Sveriges huvudstad. Styret flyttades dock hit från andra delar av Sverige under 1630-talet.

Se och göra i Stockholm

Stockholm är en stad fylld med diverse sevärdheter, upplevelser, aktiviteter så väl som att de har gott om restauranger och caféer. Det innebär att här finns alltid något att göra.  Om du gillar att gå på museum så har du många att välja mellan. Bland annat Abbamuseet, nordiska museet, Nobelmuseet och så vidare. Ett måste i Stockholm, det är att besöka Skansen. Här finns det museum, djurpark, gamla hus, samt att det sker aktiviteter året runt, från midsommarfirande till julmarknad till det traditionella tolvslaget som sänds i tv.

I Stockholm finns även en mängd sevärdheter i form av som Stockholms slott, Stockholms stadshus och Drottningholms slott. Missa inte heller stadsdelen Gamla Stan, som har det mesta du kan tänka dig. Allt från gamla hus till shoppingstråk. Du som vill åka bergochdalbanor kan besöka Gröna Lund. Sedan är det inte fel att ta någon form av guidad tur i denna stad. Det finns många att välja mellan och flera av dem berättar Stockholms historia så väl som att ni får se kända och mindre kända byggnader på dessa vandringar.

Som nämnt så har Stockholm rätt så mycket att erbjuda när det kommer till mat i olika former. Det är allt från lyxiga Michelinrestauranger, till enklare hamburger-hak och massor av olika restauranger där emellan. Sedan finns det även gott om caféer, konditorier, barer, krogar, och så nattklubbar så klart. Det innebär att du alltid hittar nåt att äta, eller dricka, var i stan du än befinner dig.

Boende i Stockholm

I Stockholm finns det gott om olika boendealternativ. Det innebär att du kan hitta hotell, vandrarhem, B&B, och mycket annat. Dessa så klart i skiftande prisklasser. Bra hotell som rekommenderas är bland annat Scandic, Nordic Choice, First Hotel och Elite. Du har även Stockholms mest anrika hotell i form av Grand Hôtel. Andra bra boenden är Långholmen Hotell & Vandrarhem, Hotell Gyllene Geten, Birka Hostel och STF Gärdet.

Ta dig till Stockholm

Det är inte svårt att ta sig till Stockholm. Hit går det flyg, bussar och tåg till exempel och det från flera av Sveriges andra städer. Självklart kan du även ta din egen bil hit. Stockholm har två flygplatser, som är Arlanda Airport och Bromma Airport. Från flygplatsen sedan så går det flygbussar, samt att det finns bilar att hyra om du föredrar det.  I Stockholm sedan är det lätt att ta sig fram med stadsbussar eller genom att åka tunnelbana. Det går även här att åka egen bil, hyrbil, cykla eller gå.