Fakta om Göteborg

Fakta om Göteborg

Göteborg, staden som är Sveriges näst största, även känt som Sveriges framsida, eller lilla London är helt fantastiskt. Karl den IX tog beslutet 1607 att anlägga staden Göteborg, men då vid vad som nu är Färjestaden på Hisingen.  Staden kom att brännas ner av danskarna 1611. Gustav Adolf kom istället vara den som skapade dagens Göteborg, då han 1619 pekade och sa ”här ska staden ligga”. Det var holländare som byggde upp det Göteborg vi har idag.

Se och göra i Göteborg

Göteborg är en stad som det passar att åka till oavsett vad det är för årstid. Det finns mycket att se och göra här under både sommar och vinter. Dessutom finns det gott om restauranger och caféer i denna stad. Ett av de mest kända landmärken som Göteborg har, det är Liseberg, som är en nöjesparks som existerat ända sedan 1923. Denna nöjespark har sin kulmen under sommaren, med alla åkattraktioner och annat öppet, men de har även öppet under halloween och jul.

Om du är i Göteborg under sommaren, så är det ett måste att åka till skärgården. Det gör du enkelt genom att först ta spårvagnen ut till färjan, som sedan tar dig till en av alla öar som går att besöka.  Åka på vatten kan du även göra genom Göteborgs kanaler, med sightseeingbåten Paddan.

Andra saker att göra i denna stad är att besöka Universeum, som är ett vetenskapscenter med sju våningar. Dessutom bjuder denna stad på en mängd olika museer, så som till exempel Göteborgs Stadsmuseum, Sjöfartsmuseet och Konstmuseet för att bara nämna några. Sen är en promenad på Avenyn inte heller fel!

Andra saker i Göteborg är att besöka Feskekôrka, fika i Slottsskogen eller fika i stadsdelen Haga.

I denna stad finns det även gott om ställen att äta en bit mat på eller njuta av en god dryck. Dels har du så klart en mängd bra fisk och skaldjursrestauranger, Göteborg är ju ändå en västkuststad, men det finns även annan god mat att äta. Utöver det så finns det även flera caféer, barer, pubar, krogar och nattklubbar att besöka.

Boende i Göteborg

När det kommer till boende i Göteborg, så finns det flera olika typer av hotell, hostels, vandrarhem, B&B, campingar och mycket mer att välja mellan och du bokar dem alla på www.hotellgöteborgcentralt.com. Ett av de lite finare hotellen, ligger rakt utanför Liseberg och det är Gothia Towers. Det hotellet är även nära Svenska Mässan. Andra hotell i denna stad är bland annat Scandic Rubinen, Clarion Hotel Post och Hotell Liseberg Heden.

Ta dig till Göteborg

Göteborg är en storstad och hit kan du ta dig med egen bil, med buss, med tåg eller med flyget. Göteborgs flygplats heter Landvetter och ligger cirka 2 mil utanför staden. Från flygplatsen går det bland annat flygbussar in till stan. När du väl är i Göteborg, så kan du ta dig fram genom att åka stadsbussar, eller spårvagnar. Det går även utmärkt att köra egen bil, eller hyra en. Du kan också cykla eller gå till många platser.