Fakta om Malmö

Fakta om Malmö

Malmö är Sveriges tredje största tätort och även känd som parkernas stad. Staden är ungefär 800 år gammal, och var från början en kyrkby. Staden anlades på 1200-talet, vid kusten och tog kyrkbyns namn, Malmö. Även om staden är ung, så har det på samma plats, levt och verkat människor i flera tusen år. Bland annat har man hittat en boplats som är 12 000 år gammal. Malmö har en gång i tiden varit en av Sveriges största industrier. Idag är det en av de städer som växer allra snabbast.

Se och göra i Malmö

I Malmö finns det alltid något att göra, eller se. Det finns även gott om ställen att slå sig ner för en god middag eller en svalkande dryck. En bra sak med denna stad är den nära förbindelsen med Danmark, tack vare Öresundsbron. Det gör att du kan besöka vårt grannland över dagen om du ändå är i Malmö.

I Malmö finns det en hel del att se. Ett av de mest kända landmärkena som staden har är Turning Torso, som är ett vridet torn på hela 190 meter. I Malmö har du även vackra byggnader att beskåda, så som 1300-tals kyrkan St Petri kyrkan som exempel.

I Malmö hittar du även Sveriges största shoppingcenter, nämligen Emporia men det finns även shoppingmöjligheter på andra ställen som till exempelvis Triangeln eller Hansa Citygalleri. Sedan finns det även flera trevliga shoppinggator att vandra på!

På Lilla torg finns det gott om uteserveringar som är mysiga att besöka på sommaren och på Möllevångstorget finns det gott om nöjesliv.

Gillar du sol och bad, så ska du inte missa det som i folkmun kallas för Ribban, men heter Riberborgsstrand. Det är en strand som ligger cirka 15 minuters promenad från centrala Malmö.

När det gäller mat och dryck i Malmö, så finns det en hel del att välja mellan. Det gör att du kan hitta något gott att äta och dricka nästan var som helst i staden. Du har dels restauranger så väl som caféer att välja mellan, men även barer, pubar, krogar och mycket mer.

Boende i Malmö

När det kommer till boende i Malmö, så finns det gott om hotell att välja mellan. Många av dem ligger centralt och nära hela stadens utbud av nöjen och sevärdheter. Bland annat så finns flera av de kända hotellkedjorna, så som Radisson Blu, Scandic och Elite. Sedan finns det även enklare varianter av boenden i Malmö, som hostels, vandrarhem, B&B, campingar och så vidare.

Ta dig till Malmö

Malmö är en storstad och det är enkelt att ta sig hit. Du kan välja att ta egen bil, eller så åker du buss, tåg eller ta flyget till flygplatsen som heter Malmö Airport. Väl i staden så kan du köra egen bil, men undvik innerstaden under rusningstrafiken! Du har även tillgång till stadsbussar, samt att det så kallade Pågtåget finns om du vill åka utanför stan. Du har även möjlighet att cykla eller promenera runt i denna stad.